Sfyrokalymnon


Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα, περίπου το 2001 από τον Δημήτρη Μ. (Cementor) στα τύμπανα και τον Δημήτρη Α. (Halikion) στη φωνή, εξαιτίας του πάθους τους για τη metal μουσική, ώστε να εκφράσουν μέσω των τραγουδιών τους τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους. Το όνομα της μπάντας προήλθε από μια ιδέα του Δημήτρη Α., που εκείνη την εποχή δούλευε σε μια οικοδομή και ακούγοντας τον ήχο του σφυριού που χτύπαγε το καλέμι, θυμίζοντάς του τον σκληρό ήχο του metal, αποφάσισε να ενώσει τις δύο λέξεις σφυρί και καλέμι, το οποίο μετασχηματίστηκε σε κάλυμνον για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, καταλήγοντας στο όνομα Sfyrokalymnon.


Το αρχικό σχήμα του συγκροτήματος περιελάμβανε και τον Νικήτα Λ. στις κιθάρες. Εκείνη την περίοδο το σχήμα έπαιζε κυρίως διασκευές από hard rock και heavy metal συγκροτήματα και σιγά σιγά άρχισε να συνθέτει δικό της υλικό. Το αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων - προβών, ήταν μια πρώιμη εκδοχή του τραγουδιού ‘’The Metal Emperor’’. Εξαιτίας προσωπικών αιτιών, το συγκρότημα διέκοψε την δραστηριότητά του για τουλάχιστον μια δεκαετία μέχρι περίπου το 2011, όταν ο Δημήτρης Μ. κι ο Δημήτρης Α. αποφάσισαν να επανασυνδεθούν, αυτή την φορά μαζί με τον παλιό φίλο και συμμαθητή τους Νότη Κ. (Betonaz) στις κιθάρες. Το συγκρότημα ξεκίνησε να προβάρει το παλιό του υλικό αλλά και να συνθέτει νέο και περίπου ένα χρόνο μετά ο Μάνος Ξ. (Atsalion) προσχώρησε στο συγκρότημα στην lead κιθάρα για να ολοκληρώσει την χημεία που διέθεταν ήδη τα μέλη του.


Μετά από πολλές πρόβες, το συγκρότημα διάλεξε πέντε αντιπροσωπευτικά του τραγούδια από τον κατάλογό του και τα ηχογράφησε για να τα χρησιμοποιήσει σε ένα demo-promo cd (με τη μορφή ηχογραφημένων προβών, με κάποιες έξτρα κιθάρες και φωνητικά, τα οποία προστέθηκαν αργότερα, κατά τη διάρκεια της μίξης) τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2013. Οι επιρροές του συγκροτήματος προέρχονται από heavy, thrash, speed, US power και doom metal, και από συγκροτήματα όπως οι Black Sabbath, Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Slayer, Exodus, Anthrax, Megadeth, Annihilator, Testament, D.R.I., Iced Earth, Manilla Road και Celtic Frost, για να αναφερθούμε σε μερικά. (rockhard.gr) (SFYROKALYMNON - Vipera).

Σχόλια